Naiset jotka kulkevat susien kanssa

14. elokuuta 2020 klo 17.30 avataan taidegalleriassa Piirto Urve Tõnnuksen näyttely „Naiset jotka kulkevat susien kanssa“. Taidesalonki Piirto on avoinna ti–la klo 11–18, la-su 11–16.

URVE TÕNNUS on virolainen taiteilija joka on työskennellyt graafisena designerina jo yli 40 vuoden. Hän on luonut myös monien hyvinkin tunnettujen firmojen logoja, firmatyylejä ja kotisivuja. Hän on Viron Designerien Liiton jäsen. Viimeiset 10 vuotta Urve Tõnnus on harrastanut kollaasimaalausta. Taiteilija kertoo omista töistä näin: „Luon arkkityyppejä naisista, ketkä ovat herättäneet huomiota historiassa tai vaikuttaneet maailman historian kulkuun. Tämän taidenäyttelyni nimi on lainattu psykoanalyytikolta, runoilijalta ja tarinankertojalta Clarissa Pinkola Estésilta, joka kertoo kirjassansa „Naiset jotka kulkevat susien kanssa“ aika monille kansakunnille yhteisistä arkkityypeistä sekä myyteistä.“

Jokaisessa naisessa vaikuttaa voima, joka on yhdistelmä herkkiä vaistoja, intohimoista luovuutta ja iätöntä viisautta. Tämä voima on villinainen, kesyttämätön vaistonvarainen olemus, joka on luonnollinen osa terveen naisen psyykettä. Kuitenkin naiset monesti tukahduttavat tämän merkittävän osan sisäisestä maailmastaan sosiaalisista, kulttuurillisista tai uskonnollisista syistä. haluaa auttaa naisia saamaan uudelleen yhteyden sisäiseen villinaiseensa ja hyötymään sen pelottomista, terveistä ja luovista ominaisuuksista.

Urve Tõnnus korostaa: „Naisellinen rakkaus ja huolehtivaisuus ovat erityinen voima, joka pystyy voittamaan edes hyvinkin aggressiivisen, hyökkäävän vastustajan. Historia koostuu miesten brutaaleista sodista ja tekoista, mutta naisten osuudesta on kerrottu vähän.

Ennen kaikkea meidän pitää ymmärtää itseänsä. Meidän pitää olla vahvoja. Meidän pitää herättää oma sisäinen voima, kauneus ja viisaus, tuodakseen maailmalle takaisiin rauhan ja harmonian. Emme saa tehdä vääryyttä luonnolle, vaan meidän täytyy olla kunnioittavia ja rakastavia.

Jotkut maalaukseni ovat inspiroitu paikoista missä on ollut onni viipyä. Ne ovat myös arkkityyppejä paikoista jotka saa tuhoutua, jos jatketaan samalla tavalla, millä olemme toimineet siihen asti.

Taide on olemassaoloni muoto. Uskon, että tajunta on olemassaolon lähde. Elämme yhteistajunnassa ja opimme ottamaan yhteyttä sen kanssa joka päivä.“

Urve Tõnnus on esiintynyt monissa näyttelyissä Tallinnassa, Helsingissä, New Yorkissa, Miamissa, Los Angeleissa, Zürichissa ja Lontoossa. Oleellisimmat niistä ovat ehkä olleet Armory Art Week (New York), Parallax Art Fair (Lontoo), Swissartexpo (Zürich) ja Art Basel Art Week (Miami).

Vuonna 2016 oli Helsingissä hänen henkilönäyttely Piirto taidegalleriassa ja hän osallistui myös ryhmänäyttelyssä „Ilo taiteesta“. Vuonna 2019 hänen taulu Cleopatra oli Italian designpalkinnon (A Design Award) ehdokas. Urve Tõnnusta edustaa Yhdysvalloissa Manhattanilla sijaitseva galleria ArtUpClose.

 

PAINTINGS & SCULPTURES   

8.5. 17.7. 2020

Artists Tapani Piirto & Marja Uusiluoto-Raaska

Tapani Piirto Tapani Piirto relies more and more on gentle tones while painting. He manages to create a sense of timelessness in his works of art whether he is painting delicate child portraits or swinging music.

- Music has always been close to my heart. Good music creates first musical pictures and then images in the mind which get a visual form on the canvas.

Everybody has their own handwriting and personal painting style. That's just the thing that makes this so interesting. Many have said they recognize my paintings at once by their style.

Painting is not something you can manage all the time. It's peculiar how you occasionally seem to lose your ability, but then it's like a burning desire suddenly flares up again.

In addition to paintings there are expressive stone works by the sculptor

Marja Uusiluoto-Raaska from Turku in the exhibition. Some of her works are hilariously humorous, others sophisticated and streamlined figurines of people.

She uses different kinds of clay and stone materials in her miniature sculptures.

Welcome!